Revizie unitate externă

Un aer condiționat este o investiție importantă care ne salvează de mult disconfort mai ales în timpul verii. Cu toate acestea, pentru a-l menține în condiții bune de funcționare, este esențial să se efectueze o revizie periodică a unității exterioare. Procedura este foarte importantă pentru a păstra o eficiență ridicată a aparatului de aer condiționat și un cost scăzut al facturii de electricitate.

Unitatea exterioară a aerului condiționat este componenta care răspunde de evacuarea aerului cald în afara casei și care trage aerul proaspăt de afară în interior pentru a fi răcit. Aceasta este, de asemenea, componenta care este expusă în mare măsură la elementele naturii, cum ar fi ploaia, vântul și frigul. Revizia unității exterioare a aerului condiționat este, prin urmare, esențială pentru a menține performanțele și a prelungi durata de viață a sistemului de climatizare.

În timpul reviziei, tehnicienii vor examina cu atenție componentele exterioare ale sistemului, inclusiv bobinele, ventilatoarele și tuburile de evacuare. De asemenea, aceștia vor verifica orice fisuri sau alte daune care ar putea afecta performanța unității exterioare. Dacă sunt detectate probleme, acestea vor fi remediate, de obicei prin curățarea și recondiționarea componentelor sau înlocuirea acestora cu piese noi.

Un alt aspect important al reviziei unității exterioare este curățarea acesteia. Aceasta este foarte importantă, deoarece unitatea exterioară acumulează murdărie, praf, resturi vegetale, puf de la păsări și păr de animale etc., ceea ce poate împiedica fluxul de aer și poate afecta performanța sistemului. Aceste probleme se soluționează făcându-se o spălare a condensatorului cu produse speciale de curățare, iar costurile sunt cuprinse între 100-300 RON în funcție de puterea și suprafața condensatorului.

Este recomandat să efectuați revizia unității exterioare a aerului condiționat cel puțin o dată pe an, de preferat înainte de începerea sezonului de vară. În acest fel, sistemul dvs. de climatizare va fi pregătit pentru a face față temperaturilor ridicate și va funcționa într-un mod eficient. O revizie regulată poate ajuta, de asemenea, la identificarea problemelor în stadii incipiente și poate preveni deteriorarea sau defectarea componentelor importante.