Reabilitarea energetică a spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

În cadrul acestui proiect am implementat un sistem nou de reducere a amprentei de Dioxid de Carbon asupra mediului înconjurător.

Sistemul nostru este alcătuit dintr-un număr de 84 de panouri solare care prepară apă caldă menajeră și care au un aport la încălzirea clădirilor.

Panourile solare

În cadrul aceluiași proiect pentru Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, am dezafectat vechiul sistem de încălzire urmat de înlocuirea acestuia. Întregul proiect s-a desfășurat pe o  perioadă de 6 luni.

În cadrul camerei tehnice a proiectului nostru la Spitalul Județean din Târgu Jiu, am implementat o soluție pentru optimizarea sistemului termic. Aceasta constă în instalarea a două cazane noi echipate cu arzătoare ce utilizează un sistem modern de ardere cunoscut sub denumirea de “Sistem de ardere cu NOx redus”. Această tehnologie avansată contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de oxid de azot și la creșterea eficienței energetice a întregului sistem.

În paralel, am integrat șase pompe de căldură aer-apă în sistemul nostru, având rolul de a furniza încălzire și apă caldă menajeră în regimuri de funcționare tranzitorii, în perioadele de primăvară și toamnă, la temperaturi moderate. Această abordare a fost adoptată pentru a maximiza eficiența procesului de încălzire și preparare a apei calde, evitând consumul ineficient de gaz în cazane. Prin utilizarea pompelor de căldură și a energiei electrice, în locul arderii gazului, asigurăm o soluție mai sustenabilă și economică.Cazanele fiind gândite să funcționeze în regimuri de temperaturi exterioare de sub 0 grade C.

Liniile de fabricație de pâine

Pentru liniile de fabricatie de paine este nevoie de injectie de abur pentru dospitoare si preincalzitoare. Injectia de abur se face si in cuptor, pentru ca pâinea să aibă o coajă de o anumită grosime.
Dunapan au facut investitii de retehnologizare si au implementat doua linii de fabricatie moderne, iar cazanul de abur care alimenta liniile erau de o generatie veche si supradimensionat. Din acest motiv se genera un consum mare de gaz, care se reflecta intr-o factura mare la gaz, de aproximativ 10.000 euro/lunar.

Prin dimensionarea corecta a productiei de abur si instalarea noului cazan cu tehnologie de reducere, cu arzator modular care isi coreleaza automat consumul in functie de incarcare – asta duce la o reducere semnificativa a costurilor de combustibil.

S-a reusit reducerea de costuri la factura de gaz, de la 10.000 euro, la aproximativ 2-3 mii euro, cu aproape 70-80% mai puțin decât costurile lunare medii dinaintea investiției, în condițiile unei producții de aproximativ 30.000 pâini per 12h, per linie (x 2 linii), ce procesează peste 5 tone de faină.

Instalare Cazan de Ulei Ars, LKW Store

Centrala termica pe ulei ars are o putere de 350KW, incalzeste un spatiu de birouri de 500 mp, si atelierul mecanic de 1500 mp (hala atelierului mecanic are o inaltime de 7 metri)

Aceste spatii erau incalzite cu GPL inainte de instalarea noului sistem, existând 3 rezervoare cu o capacitate de 5000 litri – această capacitate asigurând aproximativ 2 luni, și generând costuri de aproximativ 45.000 lei.

Prin implementarea noii tehnologii de ardere a uleiului ars, practic se incalzeste aceasta suprafata cu costuri zero, deoarece uleiul ars rezulta in urma reviziilor tehnice facute la utilaje. Atelierul are capacitatea de a genera 15 tone de ulei ars anual. Arzatorul consuma aprox 4 tone pe luna.

Aceasta noua tehnologie este cu noxe reduse, pe cosul de ardere iese doar aer cald, fara fum, si cantitati mici de oxizi de sulf (funingine pe cos)
Lunar, se genereaza o cantitate de aprox 10 litri cenusa si zgura la 1 tona de ulei ars – mentenanta lunara include curatarea camerei de ardere si rezulta respectivul reziduu, curatare filtre.

Grup anti-incendiu Academia de Studii Economice, București

In urma expertizei facute de Pompieri pe zona de risc la incendiu a cladirilor Camin Belvedere și Moxa, au trebuit inlocuite sistemele de pompare vechi (pompare cu apa pentru stingerea incendiilor). S-au instalat grupuri de pompe noi.

Instalare Pompă de Căldură, Săbăreni

Instalare pompa de caldura pentru o locuinta unifamiliala de aproximativ 160 mp.
S-a folosit pentru incalzirea locuintei o pompa de caldura monobloc de 12KW, care realizează atat incalzirea cat si prepararea de apa calda menajera. Acest tip de sistem de incalzire aduce niste costuri foarte mici in perioada de iarna, deoarece pompele de caldura Samsung sunt pompe cu coeficient de performanta energetica foarte mare.

Instalare pompe de căldură, 50kW, hală, Câmpina

Această implementare a fost determinată de gasirea unie solutii eficiente de incalzire a unui spatiu de 3000 mp, care intial era depozit marfa si ulterior a ajuns un spațiu comercial – China Shop. Sunt instalate 5 pompe de căldură, unitati de 50KW bucata. Aceasta putere este descarcata cu ajutorul aerotermelor in interiorul halei. Acest sistem are avantajul ca poate realiza incalzirea pentru perioada de iarna si racirea pe perioada de vara (nemaifiind nevoie de altceva)

Pompa de caldura, Amiblu, Bucuresti

Instalare 3 pompe de caldura în cascadă, 3 x 24kW

Cazan peleti ModPac System SRL - Ploiesti

Inlocuire arzator gaz depoul Bucuresti, CFR Calatori

Sistem panouri solare cu tuburi vidate, aport la incalzire

Sistem incalzire racire rezidential, ventilatie prin tubulatura flexibila

Sistem incalzire racire prin ventilatie, industrial

Sistem distributie agent termic rezidential

Sistem de incalzire in pardoseala

Rezervoare GPL – Instalatii GPL

Distributie agent termic blocuri

Pompa caldura apa apa

Cascada Pompe caldura apa apa 2x 60kW

Solicită o cotație

Spune-ne ce problema are echipamentul tau si noi iti putem trimite o echipa de interventie in cel mai scurt timp. Contacteaza-ne la numerele de telefon afisate pe site.

I am raw html block.
Click edit button to change this html