Post garanție, extra garanție și asigurare

O garanție suplimentare sau o asigurare pentru instalațiile de climatizare este o opțiune pe care o oferim și care va permite clienților noștri să beneficieze de o protecție mai mare pentru achiziția lor, fiind astfel mai siguri că investiția făcută este una durabilă și eficientă pe termen lung.

Garanția standard oferită de producători pentru astfel de echipamente este de doi ani. Această perioadă poate varia însă în funcție de producător și de modelul de echipament achiziționat. De asemenea, garanția standard nu acoperă toate tipurile de defecțiuni sau probleme care pot apărea în timpul utilizării normale a echipamentului de climatizare.

Extra garanția poate extinde perioada de protecție pentru un cost infim de 1 RON/ zi. Această opțiune acoperă o gamă mai largă de defecțiuni și probleme care pot apărea în timpul utilizării echipamentului.

De exemplu, o garanție suplimentară include acoperirea costurilor de reparare sau înlocuire a pieselor care s-au deteriorat în timpul utilizării normale a echipamentului, dar care nu sunt acoperite de garanția standard. Acestea pot include, de exemplu, probleme cu senzorii, cu sistemul de ventilație, cu compresorul sau cu anumite componente electronice ale echipamentului.

De asemenea, acest tip de asigurare a echipamentului include și servicii suplimentare, cum ar fi revizii periodice sau întreținerea echipamentului de către un tehnician specializat. Acest lucru ajută la prevenirea unor probleme mai grave care pot apărea în timpul utilizării normale a echipamentului și poate asigura funcționarea la capacitatea maximă pe tot parcursul perioadei de garanție.

În acest serviciu de post garanție, extra garanție și asigurare oferim și asistență telefonică sau online în cazul în care sunt întâmpinate probleme cu echipamentul și asistență la domiciliu pentru diagnosticarea și repararea problemelor, sau chiar înlocuirea echipamentului în cazul în care acesta nu poate fi reparat.

O astfel de garanție suplimentară pentru instalațiile de climatizare poate fi o opțiune foarte utilă pentru clienții care doresc să beneficieze de o protecție mai mare a investiției lor, oferind o mai mare siguranță că echipamentul achiziționat este unul de calitate și durabil, iar problemele care pot apărea în timpul utilizării acestuia vor fi acoperite de garanție.