Analiza fluidului de lucru din instalație

Analiza fluidului de lucru este un aspect important în ceea ce privește performanța instalației. O instalație poate fi orice sistem care funcționează prin intermediul unui fluid, cum ar fi apă, ulei, gaz, abur etc., iar analiza fluidului de lucru poate furniza informații valoroase despre performanța și starea instalației.

Există mai multe tehnici disponibile pentru analiza fluidului de lucru, iar una dintre cele mai comune este analiza chimică. Această tehnică implică prelevarea de mostre de fluid din instalație și analizarea compoziției lor chimice pentru a determina dacă există impurități sau alte substanțe care ar putea afecta performanța instalației. Analiza chimică poate fi utilă în special pentru sistemele de răcire sau încălzire, unde există riscul de formare a depunerilor sau coroziune.

O altă tehnică de analiză a fluidului de lucru este măsurarea fluxului. Această tehnică implică măsurarea vitezei și volumului fluidului care curge prin instalație. Această informație este folosită pentru a evalua eficiența instalației și ajută la identificarea eventualelor probleme, cum ar fi blocarea sau pierderea de presiune.

Analiza fluidului de lucru implică și măsurarea temperaturii. De exemplu, măsurarea temperaturii apei care intră și iese dintr-un schimbător de căldură poate ajuta la determinarea eficienței acestuia. Dacă temperatura scade mai puțin decât este prevăzut, atunci ar putea fi semnul unui bloc de depuneri sau coroziune. De asemenea, măsurarea temperaturii este utilă pentru a identifica orice fluctuații anormale sau variații care ar putea afecta performanța instalației.

De asemenea, această procedură este folosită pentru a evalua nivelul de contaminare. De exemplu, un filtru este utilizat pentru a preveni impuritățile și particulele de murdărie să ajungă în instalație, dar dacă nivelul de contaminare este ridicat, atunci ar putea fi nevoie de înlocuirea filtrului sau de alte acțiuni de întreținere.

Analiza fluidului de lucru din instalație este cea mai importantă pentru diagnosticarea corectă a unei probleme. Costurile acestei proceduri variază între 200-500 RON în funcție de complexitatea fluidului termic. HEATCO oferă unele dintre cele mai bune soluții de tratare și aditivare a fluidelor de lucru.