P.I.F. – punerea în funcțiune este obligatorie pentru fiecare echipament nou pentru a beneficia de garanția produsului. Această operațiune este gratuită fiind decontată de producătorul echipamentului, dar este necesar a se achita contravaloarea A.F. -ului (autorizarea ISCIR a echipamentului) similar cu înmatricularea în circulație a unei mașini noi.

De exemplu, punerea în funcțiune a centralei termice este un moment important pentru funcționarea optimă a aparatului. Este esențial ca atunci când montați o centrală, aceasta să fie verificată de un specialist. Acest pas vă va asigura că centrala funcționează în parametri și va reprezenta activarea garanției oficiale.

Odată cu montarea centralei se completează certificatul de garanție și se pune în funcțiune sistemul. Operațiunea este realizată de către un specialist, un reprezentant al unei firme autorizate. Montajul și punerea în funcțiune vor activa garanția.

În cadrul P.I.F. se verifică siguranța sistemului, persoana autorizată asigurându-se că totul funcționează corect. Această verificare are rolul de a observa dacă există defecțiuni, de asemenea previne anumite accidente care ar putea avea loc și asigură eficiența energetică a centralei. Dacă centrala nu este calibrată corect potrivit fiecărei locuință, acest lucru poate conduce la anumite probleme de funcționare, de pildă creșterea emisiilor de gaze toxice, o ardere care nu este optimă și un consum nejustificat de gaz sau de electricitate.

Atunci când se realizează P.I.F., pot apărea anumite probleme. P.I.F verifică și corectitudiunea montajului. În cazul în care montajul a fost efectuat greșit, la o centrală pe gaz flacăra nu se va aprinde din prima și va impune verificarea instalației de gaz, a evacuării gazelor și chiar alimentării electrice.

Pot apărea scurgeri de gaze dacă racordul la instalația de gaz nu s-a realizat corect, sau poate exista un element al sistemului care este defect, aspecte care trebuie reparate imediat. De asemenea, în timpul testării se verifică dacă apar zgomote ciudate, fapt ce ar putea dovedi un reglaj incorect al combustiei, o problemă electrică, o ventilație greșită sau anumite depuneri din interiorul instalației.

Așa cum am menționat mai devreme, P.I.F. activează garanția aparatului. Garanția primită de la producător după întrunirea tuturor condițiilor tehnice și de siguranță, vă va permite să primiți asistență gratuită în cazul unor probleme care ar putea apărea în urma unor defecțiuni de fabricație. Se înlocuiesc gratuit piesele defecte și serviciul de reparație în sine este gratuit.