HEATING & COOLING ENGINEERING SRL  este o societate infiintata in anul 2019.

Venim in domeniul instalatiilor cu un nou concept de abordare individuala a fiecarei probleme aparute asupra echipamentelor, noi stim sigur ca intr-o instalatie de incalzire sau de racire, a unei locuinte/case este foarte important a se analiza fluidul de lucru, similar ca atunci cand ai nevoie sa faci o analiza de sange pentru un diagnostic corect, prin similitudine putem spune ca fluidul de lucru este sangele unei instalatii. Avem oameni calificati in domeniul instalatiilor cu o experienta de peste 10 ani.

In cadrul echipei noastre efectuam Service – Intretinere la toate marcile si modelele de centrale termice (pe combustibil solid, lighid si gaz), Aparate Aer Conditionat in mod profesional, detinem piese de schimb pentru fiecare model de centrala si aparat de aer conditionat.

Asiguram mentenanta pe toate sistemele de incalzire si racire; radiatoare, pardoseala calda, ventiloconvectoare. Venim cu un nou serviciu pe piata de echipamente de incalzire-racire (centrale termice si aparate de aer conditionat) si anume posibilitatea de a extinde garantia unui produs sau mai bine spus o asigurare care sa acopere orice defectiune care apare in functionare.

Câteva din Proiectele Realizate

Instalare Cazan cu Abur, Dunapan, Giurgiu

Pentru liniile de fabricatie de paine este nevoie de injectie de abur pentru dospitoare si preincalzitoare. Injectia de abur se face si in cuptor, pentru ca pâinea să aibă o coajă de o anumită grosime.
Dunapan au facut investitii de retehnologizare si au implementat doua linii de fabricatie moderne, iar cazanul de abur care alimenta liniile erau de o generatie veche si supradimensionat. Din acest motiv se genera un consum mare de gaz, care se reflecta intr-o factura mare la gaz, de aproximativ 10.000 euro/lunar.

Prin dimensionarea corecta a productiei de abur si instalarea noului cazan cu tehnologie de reducere, cu arzator modular care isi coreleaza automat consumul in functie de incarcare – asta duce la o reducere semnificativa a costurilor de combustibil.

S-a reusit reducerea de costuri la factura de gaz, de la 10.000 euro, la aproximativ 2-3 mii euro, cu aproape 70-80% mai puțin decât costurile lunare medii dinaintea investiției, în condițiile unei producții de aproximativ 30.000 pâini per 12h, per linie (x 2 linii), ce procesează peste 5 tone de faină.

Instalare Cazan de Ulei Ars, LKW Store

Centrala termica pe ulei ars are o putere de 350KW, incalzeste un spatiu de birouri de 500 mp, si atelierul mecanic de 1500 mp (hala atelierului mecanic are o inaltime de 7 metri)

Aceste spatii erau incalzite cu GPL inainte de instalarea noului sistem, existând 3 rezervoare cu o capacitate de 5000 litri – această capacitate asigurând aproximativ 2 luni, și generând costuri de aproximativ 45.000 lei.

Prin implementarea noii tehnologii de ardere a uleiului ars, practic se incalzeste aceasta suprafata cu costuri zero, deoarece uleiul ars rezulta in urma reviziilor tehnice facute la utilaje. Atelierul are capacitatea de a genera 15 tone de ulei ars anual. Arzatorul consuma aprox 4 tone pe luna.

Aceasta noua tehnologie este cu noxe reduse, pe cosul de ardere iese doar aer cald, fara fum, si cantitati mici de oxizi de sulf (funingine pe cos)
Lunar, se genereaza o cantitate de aprox 10 litri cenusa si zgura la 1 tona de ulei ars – mentenanta lunara include curatarea camerei de ardere si rezulta respectivul reziduu, curatare filtre.

Grup anti-incendiu Academia de Studii Economice, București

In urma expertizei facute de Pompieri pe zona de risc la incendiu a cladirilor Camin Belvedere și Moxa, au trebuit inlocuite sistemele de pompare vechi (pompare cu apa pentru stingerea incendiilor). S-au instalat grupuri de pompe noi.

Instalare Pompă de Căldură, Săbăreni

Instalare pompa de caldura pentru o locuinta unifamiliala de aproximativ 160 mp.
S-a folosit pentru incalzirea locuintei o pompa de caldura monobloc de 12KW, care realizează atat incalzirea cat si prepararea de apa calda menajera. Acest tip de sistem de incalzire aduce niste costuri foarte mici in perioada de iarna, deoarece pompele de caldura Samsung sunt pompe cu coeficient de performanta energetica foarte mare.

Instalare pompe de căldură, 50kW, hală, Câmpina

Această implementare a fost determinată de gasirea unie solutii eficiente de incalzire a unui spatiu de 3000 mp, care intial era depozit marfa si ulterior a ajuns un spațiu comercial – China Shop. Sunt instalate 5 pompe de căldură, unitati de 50KW bucata. Aceasta putere este descarcata cu ajutorul aerotermelor in interiorul halei. Acest sistem are avantajul ca poate realiza incalzirea pentru perioada de iarna si racirea pe perioada de vara (nemaifiind nevoie de altceva)

Solicită o cotație

Spune-ne ce problema are echipamentul tau si noi iti putem trimite o echipa de interventie in cel mai scurt timp. Contacteaza-ne la numerele de telefon afisate pe site.